De ce imbatranim

Chiar daca nu ne place, organismul nostru este programat din punct de vedere genetic sa inceapa procesul de imbatranire intre 25 si 30 de ani. Acesta are loc prin incetinirea reinnoirii celulare, prin pierderea elasticitatii si fermitatii pielii, iar la sfarsit se concretizeaza prin aparitia ridurilor. Cele mai vizibile zone sunt cele de la ochi si de la buze. Insa, pe langa aceasta cauza genetica, mai exista si alti factori externi care pot accelera aparitia ridurilor.

Iata ce putem face pentru a pune un scut in fata acestor inamici ai pielii, si pentru a-i oferi o ingrijire adecvata.

Printre factorii care accelereaza procesul de imbatranire a pielii se numara fumatul, soarele, vantul, uscaciunea si frigul. Dintre acestea, unele ajuta la formarea radicalilor liberi (sunt niste molecule, care, daca sunt numeroase, actioneaza in mod distructiv asupra metabolismului si il perturba, iar aceasta reactia afecteaza si pielea).

Un factor care favorizeaza imbatranirea este si menopaza. Aceasta are o influenta foarte mare asupra pielii doamnelor, pentru ca in organism are loc o scadere drastica a hormonilor feminini, ceea ce duce la subtierea si la uscarea pielii.

Pentru a reduce din actiunea acestor factori, este recomandat sa va demachiati, sa va curatati si sa va hidratati pielea in fiecare zi si sa o protejati de razele UV de fiecare data cand va expuneti la soare si nu in ultimul rand trebuie sa renuntati la fumat.

Pe langa acestea, de la varsta de 30 de ani puteti incepe sa folositi creme antirid, dar aveti grija sa nu exagerati, pentru ca produsele cosmetice pot sa contina acizi de fructe care actioneaza ca un exfoliant si care pot sa subtieze pielea mai mult decat trebuie. In plus, un aport de antioxidanti, pe care ii gasiti in vitaminele E, C si in beta caroten va ajuta sa reduceti cantitatea de radicali liberi din organism.

 

Comments
  1. 2 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *