Mod de preparare mamaliga de pescuit

Toti pescarii stiu ca mamaliga pentru pescuit nu se face la intamplare si necesita o pregatire speciala, dar si ingrediente de calitate atent alese.

Pentru inceput aveti nevoie de un ceaun, iar dupa aceea puteti sa demarati alchimia acestui preparat galben. Ca si ingredient principal, se foloseste malaiul, dar trebuie sa aveti grija ca acesta nu poate fi ales la intamplare. Daca il veti cumpara din comert, dar si atunci cand il macinati dumnevoastra, trebuie sa il cerneti cu ajutorul sitei pentru faina, astfel incat sa obtineti un praf de malai. Datorita acestei proprietati a metriei prime, mamaliga pentru pescuit va ajunge sa fie foarte cauciucata si sa stea o perioada lunga de timp in carlig. Tot datorita faptului ca se foloseste malai foarte fin, veti avea si sanse mai mari sa ramana in carlig atunci cand lansati.

Dupa ce puneti apa la fiert, adaugati doua, trei lunguri de sofran, dupa care incepeti sa turnati malaiul, dar aveti grija sa nu puneti toata cantitatea odata pentru ca riscati sa se formeze cocoloase. Dupa aceea, mestecati cat mai des si turnati malai pana se formeaza o compozitie suficient de tare.

Cand considerati ca preparatul este gata, rasturanti-o pe un tocator, iar dupa aceea, cu un cutit foarte subtire, puteti sa folositi chiar si un cuter, taiati-o in forma dorita de dumneavoastra. Daca vreti sa atraga si mai mult pestii, va recomand sa adaugati putina esenta de vanilie, pentru ca acesta se va raspandi cu usurinta in apa si pestii vor simti acest miros vanilat de la distante mari.

Nu uitati ca mamaliga trebuie taiata inainte sa o montati pe carlig, pentru ca altfel se va usuca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *