A trecut pescuitul la stiuca, urmeaza crapul

Daca doriti sa pescuiti la stiuca, este recomandat sa alegeti perioada octombrie-noiembrie si sa respectati urmatoarele sfaturi privind echipamentele.

Lanseta trebuie sa aiba o lungime maxima de 2,1 m, dar ideal ar fi sa masoare intre 1,8 si 2,1 m. Daca veti alege o lanseta mai lunga veti pierde din sensibilitate.

La mulineta este important ca aceasta sa se echilibreze pe lanseta, pentru ca altfel riscati ca pescuitul sa se transforme intr-o actvitate obositoare. In general, o mulineta pe care puteti rula 100 m de fir de grosime intre 0,25 si 0,30 este perfecta, pentru ca raportul de recuperare sa nu fie prea mare, deoarece stiuca nu este un peste foarte rapid. Ca valoare, trebuie sa fie un raport de maximum 1 la 5.

In ceea ce priveste firul, acesta trebuie sa fie cat mai matasos si sa aiba o nuante de verde foarte deschis sau poate sa fie chiar transparent, dar se exclud firele fluo si cele inchise la culoare. In mod obligatoriu nu uitati de struna, care sa fie confectionate din sarma de otel .

Pentru agrafe, alegeti modele rotunjite. Cele mai bune sunt agrafele duolock.

Daca doriti ca pescuitul la stiuca sa fie cat mai relaxant si placut va recomand sa folositi un cascator, mai ales daca va numarati printre incepatori. Foarte utila va este si pensa, pentru ca nu este prea placut sa atingeti gura stiucii cu degetele goale.

Nalucile folosite pentru stiuca nu au nevoie de o atentie deosebita, deoarece puteti sa folositi naluci clasice.

Si nu in ultimul rand, nu uitati ca stiuca este atrasa de momeala care se misca lent iar apoi zvacneste pe distante scurte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *