Pescuitul la crap in a doua parte a anului

Pentru toamna, crapul incepe sa aiba o foame de necrezut, pentru ca pe timpul iernii va avea nevoie de grasime. Daca doriti sa pescuiti crapi capitali, cel mai bine ar fi sa alegeti lunile septembrie, octombrie si noiembrie. Aveti in vedere ca cu cat se apropie sezonul rece, cu atat crapii sunt mai grasi.

Iarna, straturile de apa sufera o schimbare, apa mai calda gasindu-se in gropi si pe fund. Aici crapul va avea o activitate redusa si va incerca sa se hraneasca pentru a supravietui.

In general, crapul se va hrani prin scurmarea malului in cautarea de scoici, viermi si larve, dar si diferite plante acvatice, insa in cazul crapilor de dimensiune mare, datorita apetitului exagerat, este posibil sa manance si pestisori mai mici, broaste sau chiar raci. Ca si cantitate de hrana, crapul consuma o cantitate egala cu dublul greutatii sale, fapt pentru care aveti sanse destul de mari sa consume si meniul din carligul dumneavoastra.

Desi este vorba despre aceeasi specie de peste, pescuitul la crap difera in functie de sezon.

Pe timpul primaverii, crapul prefera zonele unde apa are adancimi mai mici, pentru ca acestea se incalzesc mai usor, iar pestii se aduna in bancuri si misuna pentru a-si cauta hrana. Dupa aceasta perioada, cand incep zilele caniculare, crapul incepe sa se retraga si sa prefera apele mai adanci daca este vorba de un lac sau albia raurilor daca este o apa curgatoare, pentru ca aici exista mai mult oxigent si este o temperatura mai scazuta. De asemenea, poate sta si la 2m sub un cocioc care pluteste si care ii asigura umbra necesara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *