Concediu in Bulgaria

M-am hotarat ca in aceasta vara concediul sa mi-l fac in Bulgaria si nu in Romania cum am obisnuit pana acum. Trebuie sa recunosc ca nu m-am interesat foarte mult ce o sa fac timp de 7 zile, insa neaparat mi-am propus trei locatii unde vreau sa ajung.

Prima locatie unde vreau sa ajung este Balchik-ul, am auzit ca este cea mai pitoreasca statiune cu apa cea mai transparenta. Ajungand in Balchik nu vreau sa ratez Castelul Reginei Maria. Din pozele pe care le-am vazut din diferite surse am ajuns la concluzia ca este un loc foarte romantic.

Cel de-al doilea loc unde vreau sa ma opresc este capitala veche a Bulgariei, si anume Veliko Tarnova. Este un oras medieval,intr-o regiune foarte frumoasa, si aproape de capitala actuala a Bulgariei – Sofia. In capitala Bulgariei vreau sa vizitez Biserica Bojana, dar si litoralul Marii Negre.

Locul unde imi doresc enorm sa ajung este Nessebar, la aproximativ 45 de km de Obzor. In Nessebar cand ajung imi doresc sa vizitez intai orasul nou si apoi cel vechi. Am inteles ca ca daca alegem sa parcam pe partea stanga a peninsulei putem sa vedeam privelistea spre Sunny Beach.Odata ce urcam scarile o sa ajungem direct in centrul orasului, iar imediat ce am urcat si ultimele trepte putem observa faimoasa biserca ortodoxa Adormirea Maicii Domnului.Sper ca am facut alegerea inteleapta si ca o sa am un concediu de vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *