Master la Politehnica Bucuresti

Termin in curand anul doi de master in cadrul facultatii Politehnica avand specializarea Inginer Alimentar in Industria Alimentara  si sunt profund dezamagita de: materii, profesori, relatia profesor-student. Daca as putea da timpul inapoi  cu siguranta nu as mai alge PolitehnicaInainte de a ma inscriere m-am interesat daca este o facultate buna. Raspunsurile de la studentii din vremea aceea nu m-au speriat, site-urile promiteau multe. Ma intrebam: “cat de greu sa fie? dacă altii pot eu de ce nu as  putea. Si, in curand termin si masterul. Da, dar imi pare extrem de rau de ceea ce las in urma (dezamagiri, cunostiinte incomplete,etc). Pe scurt:

– nu inveti ceea ce te-ai astepta sa inveti. Din punct de vedere al laboratoarelor facultatea e la pamant. Profesorii nu explica fenomele – ce se petrece cu adevarat intr-un echipament/instalatie (uneori ma indoiesc ca ei insisi le inteleg). Scriu  niste reactii pe tablă si o dau inainte cu demonstratii  din 1950 si teorii despre aparatele respective, teorii care nu mai au legatura cu realitatea si care sunt foarte vechi.

– 99% dintre studenti, atunci cand terminam facultatea nu stim nici un proces sau o tehnologie utilizata in industrie.  Nu cred ca este vina noastra!  Consider ca este doar  vina profesorilor/rectorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *