Castigatorii Cannes 2016

Tocmai ce am citit care au fost selectati pentru a se afla pe lista castigatorilor de la Cannes 2016. Am tot auzit zvonuri precum ca in acest an a fost cel mai lung proces de deliberare din istoria festivalului. Premiul Palme d’Or a ajung la regizorul James Cameroon ( nascut in Canada, mai exact in Ontario). Acesta a realizat o pelicula din genul drama sociala. In aceasta pelicula se vorbeste despre lupta unui tamplar cu birocratia sistemului de sanatate.
Regizorul in varsta de 61 de ani, a declarat la un moment dat ca nu va mai realiza filme , dar iata ca ne-a surprins in mod placut in ultimul an, fapt ce i-a adus cel de-al doilea Palme d’Or.
Persoana care i-a inmanat premiul acestuia a fost celebrul actor Mel Gibson. James Cameroon care a multumit juriului si festivalului, iar acesta a facut o pledoarie impotriva neoliberalismului, spunand: “Noi traim intr-o perioada de austeritate determinata de idei care risca sa aduca o catastrofa. Filmul are multe traditii, iar una dintre ele este sa prezinte protestul impotriva celor mai puternici. Eu sper ca aceasta traditie va merge mai departe… Trebuie sa dam un mesaj de speranta si sa spunem ca este posibila si o alta lume”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *