La pescuit de pastrav

In Tasmania exista mii de ochiuri de apa numai bune pentru prinsul pastravilor,mai ales in central Highland, tinutul lacurilor de la sud de Deloraine.La altitudini ce depasesc 1.000 de metri, zona este impanzita cu lacuri interconectate la care se poate ajunge usor din orice parte a insulei.
Datorita perseverentei unui naturalist amator din secolul al XIX-lea care a adus icre de pastrav brun si multicolor din Anglia, astazi, Tasmania este o destinatie predilecta pentru iubitorii de pescuit. Lacurile din zonele inalte gazduiesc campionate mondiale de pescuit la musca.
Cele mai bune locuri pentru pescuit sunt Lacul Arthurs, renumit pentru pastravul brun, si Marele Lac unde poti prinde pastrav brun si pastrav curcubeu. Ca si in cazul lacurilor artificiale, in Laguna Penstock se poate pescuii cu musca, in timp ce in Laguna Nineteen ofera mediul potrivit pentru mai multe tipuri de pescuit. In zonele din nord, apele cristaline din Brumbys Creek sunt excelente pentru pescuit la vedere, iar apele raului Macquarie sunt numai bune pentru food fishing primavara. Foarte populare sunt si raurile Meander, South Esk si lacul Trevallyn din apropriere de Launceston, dar si raurile Derwent si Huon din aproprierea de Hobart.In Tasmania, sezonul de pastravi se deschide la inceputul lunii august, desi in unele ape in care traiesc pastravii multicolori se poate pescuii abia de la inceputul lunii octombrie.Sezonul se incheie in luna aprilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *