Sunt pregatit pentru baschet?

Baschetul este un sport, în general, jucat de două echipe de câte cinci jucători pe o formă dreptunghiulară. Obiectivul este de a trage o pasă printr – un cerc de 18 inch (46 cm) în diametru și 10 picioare (3.048 m).
O echipă poate înscrie un gol de tragere atunci cand mingea trece prin coș în timpul regulamentar de joc. O echipă poate înscrie, de asemenea, prin aruncări libere care au ca si valoare un singur punct, după ce cealaltă echipă este evaluată cu anumite faulturi. Echipa cu cele mai multe puncte la sfârșitul jocului câștigă, dar timpul suplimentar (ore suplimentare), se emit atunci când scorul este egal la finalul reglementării. Mingea poate fi avansata pe teren, prin aruncarea coechipierului sau, sau în timp ce merg pe jos sau de rulare (dribbling). Este o încălcare a ridica, sau trageți, peste piciorul pivotului fără dribling-ul balonului, sau să dețină mingea cu ambele mâini.
Echipele de baschet au, în general pozițiile jucătorilor celor mai înalti și cei mai puternici membrii unei echipe. Acestia se numesc centru sau putere înainte , în timp ce jucătorii ușor mai mici de inaltime și mai agili sunt numiti mai departe mici , iar cel mai scurt jucător sau cei care posedă cea mai bună recuperare de manipulare a abilități este numit un punct de pază sau de pază de fotografiere. Punctul gărzii conduce pe teren acțiunea echipei, punerea în aplicare a planului de joc al antrenorului și gestioneaza executărea unor piese ofensive și defensive (de poziționare jucător).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *