Ce nu stiti despre bere

Berea este cea mai consumata bautura din lume, și ,probabil cea mai veche băutură alcoolică; este a treia cea mai populară băutură generală, după apă și ceai. Producerea de bere implică fermentarea anumitor tipuri de amidon , derivat în principal din boabe de cereale -must, iar în mod obișnuit pe bază de malț de orz , deși grâul, porumbul și orezul sunt utilizate pe scară largă. Cea mai mare parte din bere este aromatizata cu hamei , care adaugă amărăciune și acționeaza ca un cadru natural de conservant , deși și alte arome , cum ar fi plantele sau fructele pot fi ocazional incluse. Procesul de fermentație produce natural carbonatare ( este un efect), cu toate că acest lucru este de multe ori îndepărtat în timpul prelucrării, și înlocuit cu carbonatarea forțată. Unele dintre cele mai vechi scrieri cunoscute ale omenirii se referă la producția și distribuția de bere: Codul de Hammurabi a inclus legi care reglementează berea și saloanele de bere. Berea este vândută în sticle și cutii. Alcoolemia din bere este de obicei în jur de 4% până la 6% alcool în volum (ABV), deși aceasta poate varia între 0,5% și 20%, in unele fabrici de bere creând exemple de 40% ABV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *