Ce trebuie sa stim despre Hochei

Hochei se poate denumi ca fiind o familie de sporturi în care două echipe joacă una împotriva celeilalte prin încercarea de a manevra o pasă sau un puc în poarta adversarului, folosind un băț de hochei. În multe zone, ( de obicei , hochei pe iarba sau hochei pe gheață ) este, în general, denumit simplu: hochei.
Prima folosire înregistrată a cuvântului hochei este în 1773 în cartea sportiva pentru minori al cărui al XI-lea capitol a fost intitulat “noi îmbunătățiri pentru jocul de hochei”.Convingerea că acest sport a fost menționat într-o proclamație in 1363 de către regele Edward III al Angliei se bazează pe traduceri moderne ale vestirii, care a fost inițial în limba latină și a interzis în mod explicit jocurile ” Pilam Manualem, Pedivam, & Bacularem: & ad-Canibucam & Gallorum Pugnam “.

wide-full1392672771

Cuvantul Hochei este de origine necunoscută. O explicație este că acesta este un derivat al Hoquet. O altă explicație este aceea că dopurile de plută, care au înlocuit bilele de lemn din secolul al 18-lea a venit de la butoaie care conțin “amaneta”.
Hochei pe gheață este jucat între două echipe de patinatori pe o mare suprafață plană de gheață, folosind un diametru de trei inch (76,2 mm), din cauciuc vulcanizat numit puc. Puck-ul este adesea înghețat înainte de jocuri de nivel înalt pentru a reduce cantitatea rigidă și frecarea pe gheață. Jocul este jucat in toata America de Nord, Europa și în diferite multe alte țări din întreaga lume. Acesta este cel mai popular sport din Canada, Finlanda, Letonia, Republica Cehă și Slovacia . Hochei pe gheață este sportul național al Letoniei și sportul național de iarnă al Canadei. Hochei-ul pe gheață este jucat pe mai multe niveluri, de toate vârstele.

IIH_4677-620x455

Hochei pe gheață pentru bărbați a fost jucat la Jocurile Olimpice de iarnă din 1924, și a fost în Jocurile Olimpice de vară 1920. Hochei-ul feminim pe gheață a fost adăugat la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998. America de Nord National Hockey League (NHL) este cel mai puternic profesionist din liga de hochei pe gheață.
Mini hochei, de asemenea, cunoscut sub numele de “mini-bastoane” este o formă de hochei ce s-a jucat în Statele Unite, în subsolurile caselor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *