Ce nu stiati despre Lionel Messi

Lionel Messi a stabilit recorduri de goluri marcate și a câștigat premii individuale în drum spre recunoaștere la nivel mondial ca cel mai bun jucător de fotbal.
Lionel Messi de origine argentiniană este un jucător de fotbal ce sa mutat în Spania, la vârsta de 13 ani. Messi a devenit o stea în noua sa țară și în 2012 a stabilit un record pentru cele mai multe goluri într-un an calendaristic și a fost numit de FIFA “Jucătorul anului”.

images

Sa născut pe 24 iunie 1987 în Rosario, Argentina, sa mutat în Spania, la vârsta de 13 ani, după ce clubul FC Barcelona a fost de acord să plătească pentru tratamente cu hormoni de deficienta. Messi a devenit o stea în noua sa țară, marcând si conducând clubul său la campionate. În 2012, el a stabilit recordul pentru cele mai multe goluri într-un an calendaristic, iar în 2016, el a fost numit d’Europe câștigător pentru a cincea oară.
Ca băiat tânăr, el a fost etichetat de-a lungul timpului când cei doi frați mai mari jucau fotbal cu prietenii lor. La varsta de 8 ani, el a fost recrutat pentru a adera la sistemul de tineret al lui Newell Old Boys, un club de de Rosario.
Părinții lui Messi, Jorge și Ceclia, au decis un regim de injectii de hormoni de creștere pentru fiul lor, deși s-au dovedit în curând imposibil să plătească câteva sute de dolari pe lună pentru medicamente.

lionel-messi-1421314962

Așa că, la vârsta de 13 ani, când lui Messi i s-a oferit șansa de a antrena la academia de tineret de fotbal cunosut ca centru de putere al FC Barcelona, ​​La Masia, și au aparut facturile medicale acoperite de echipa, familia lui Messi sa mutat peste Atlantic pentru a face o nouă acasă în Spania.
Messi în cele din urmă a crescut la picioare cu 7 inch, și cu statura lui, viteza și stilul de atac neobosit, el a atras comparații la un alt celebru fotbalist argentinian Diego Maradona. Messi a ajuns la Barcelona avand o multitudine de succes, mai ales în 2009, când echipa-subsol din stânga a capturat Liga Campionilor, și titluri spaniole precum Super Cup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *