Înțelegerea Dreptului copiilor la libertate

Libertatea este un drept sacru pe care fiecare persoana trebuie sa o posede. Este puterea de a acționa conform voinței sale, respectând legea și drepturile altora.
Care sunt libertățile copiilor?
libertățile personale și colective
• libertati personale: Ele corespund libertăților pe care toți indivizii le posedă. Libertățile personale fundamentale sunt libertatea de exprimare, mișcare, gândire, conștiință, religie și dreptul la o viață privată.
• libertățile colective: Ele corespund libertatilor pentru grupuri de persoane: libertatea de asociere, întâlnire pașnică, munca colectivă și dreptul la grevă.
Aceste libertati sunt absolute, dar pot fi limitate.
Libertatea copiilor

cópia-de-shutterstock_100173191

Copiii au drepturi și libertăți ca și adulții. Dar, copiii sunt mai fragili și vulnerabili decât adulții. Așa că, până când devin adulți, libertățile copiilor sunt mai restrânse, în scopul de a asigura securitatea și bunăstarea.
Cu toate acestea, ei au libertati care trebuiesc respectate. Se referă în principal la libertățile de “cetățenie”; libertatea de exprimare,și de asociere, sau libertăți “religioase”; libertatea de gândire, conștiință și religie.
Drepturile la libertatea de opinie, de exprimare și de asociere a copiilor

libertate-si-sclavie_a7caaca1ec64cb
Copiii au dreptul, la fel ca adulții, să aibă o opinie, să o exprime și să se întâlnească pentru a împărtăși punctul lor de vedere.

Libertatea de opinie

download (1)

Copiii au dreptul de a avea o opinie diferită de părinții lor. Luând în considerare vârsta lor, precum și gradul lor de maturitate și discernământ, copiii au dreptul de a avea opinia lor si de a fi luata în considerare.

Libertatea de exprimare

libertate-de-expresie

Fiecare copil are dreptul de a-și exprima liber opinia cu privire la toate problemele care privesc viața lui/ei. Deci, un copil nu ar trebui să fie victima presiunii unui adult, care ar încerca să-l/o forțeze, în scopul de a le influența în opinia lor sau care l-ar împiedica să-și exprime în mod liber gandurile, ideile.
Libertatea de exprimare a copiilor implică, de asemenea, dreptul lor de a fi informati. Este dreptul copiilor de a ști ce se întâmplă. Apoi, copiii pot înțelege problemele curente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *