Lucruri nestiute despre Ferrari

Enzo Ferrari, șoferul renumit care a fondat atât Scuderia Ferrari Grand Prix echipa de curse cu motor si auto Ferrari SpA. Sa născut la Modena în 1898. Ferrari are astăzi sediul în Maranello, iar Muzeul Ferrari este un muzeu incredibil dedicat brandului.
În 1923, Enzo Ferrari a întâlnit pe conte și contesă Baracca după ce a câștigat o cursă. Cei doi au fost părinții faimosului asul zburător din primul război mondial.Așa cum spune legenda, părinții Baracca a sugerat ca Ferrari să adopte pe fiul lor “cal cabrat” logo-ul pentru curse lui Scuderia (echipa), relatărilor, spunând că s-ar putea”să aducă noroc.” Nouă ani mai târziu, Alfa Romeo (echipa pentru care Ferrari a concurat) a permis ca Ferrari sa puna logo-ul pe masina lui in 1932 pentru 24 de ore. Scutul galben este în onoarea orașul său natal.

USC30FRC151A021001
Ferrari a început cariera avand curse ca șofer pentru CMN (Costruzioni Meccaniche Nazionali) în 1919 și rapid a sărit la Alfa Romeo, unde va fi numit sef al diviziei de curse Alfa Corse. În 1939 a lovit pe cont propriu și a început să construiască mașini de curse după ce a acceptat să nu folosească numele “Ferrari” timp de patru ani. În 1940, Enzo Ferrari a produs 815 mașini. Apoi , al doilea război mondial a intervenit, iar fabrica Ferrari din Maranello a fost bombardata de forțele aliate în 1944 și din nou în 1945. După aceste eșecuri, primul oficial Ferrari, V12 125 S , a debutat în martie 1947 la doi ani după ce războiul sa încheiat.

 Ferrari_612-Sca_159-1024

Ferrari de astăzi vine în culori variind de la galben strălucitor (Giallo Modena) la gri metalizat moale (Grigio aliaj), dar inițial au fost toate roșii (Rosso Scuderia). Asta nu a fost decizia lui Enzo Ferrari. Roșu a fost culoarea pe care Federatia Internationala de Automobile (FIA) a atribuit tuturor masinilor Marele Premiu al Italiei în primii ani de curse auto. Iar cei mai mulți oameni aleg roșu ca culoarea pentru Ferrari ; culoarea reprezinta 45 la suta din Ferraris vândute.
Potrivit companiei, Ferrari a luat acasă mai mult de 5.000 de trofee de-a lungul deceniilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *