Stii ce se afla pe periuta ta de dinti?

Periuta ta de dinti  este acasa , la mai mult de 100 de milioane de bacterii , inclusiv E. coli bacterii si stafilococi (stafilococi), in functie de cercetatorii de la Universitatea de medicina Carol Davila din Cluj Napoca. Si la Universitatea din Bucuresti de la Carol Davila s-a constatat ca germenii de fecale se regasesc pe periuta de dinti
Tot ceea ce va spun astazi suna brutal, dar nu trebuie sa intrati in panica. Gura ta este, de asemenea, plina de bacterii la fel ca si periuta ta de dinti. Cel mai probabil, nu va face rau, dar exista modalitati de a pastra periuta curata, astfel incat sa ramaneti sanatosi.

brush2
Pe periuta sunt sute de microorganisme pe care le introducem in gura in fiecare zi.
Chiar si placa dentara este este un tip de bacterie.
Nici unul dintre aceste lucruri nu sunt motive de ingrijorare daca nu exista un echilibru nesanatos de bacterii in gura.
Spalatul pe dinti, in special cu o periuta de dinti electrica, poate impinge de fapt germeni sub gingii mi-a spus profesorul meu de stomatologie si patologie de la Universitatea Carol Davila.
Cei mai multi dintre acesti germeni exista deja in gura, astfel incat, probabil, nu va veti imbolnavi de la ei. Cu toate acestea, in cazul in care altii folosesc periuta ta de dinti germenii pot fi raspanditi.

arata_img

Tu, probabil, nu vei face o infectie de la propria ta periuta de dinti. Chiar daca peria este acoperita in bacterii, sistemul imunitar poate lua de obicei grija de orice invadatori bacterieni. Cu toate acestea, ar trebui sa ai grija in continuare de periuta de dinti in mod corespunzator si sa o pastrati intr-un mediu curat.
In cazul in care lasati periuta de dinti in baie este importanta ca aceasta sa aiba un capacel si sa fie acoperita. In cele mai multe bai, toaleta este foarte aproape de chiuveta. De fiecare data cand va spalati, bacteriile sunt eliberate in aer, si nu doriti ca bacteriile pentru sa ajunga pe periuta de dinti.

media_141621875210479300
Este doar bun-simt pentru sa tineti periuta de dinti cat mai departe de toaleta posibil. Pastrati-o intr-un dulap de medicament, daca este posibil, si inchideti intotdeauna capacul de toaleta inainte de spalare, pentru a minimiza raspandirea bacteriilor pe periuta de dinti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *