Recuperare permis de conducere suspendat in alta localitate prin contestatie

Niciodata nu te gandesti cat de complicat poate fi sa-ti recuperezi permisul de conducere, pana nu o patesti. Si pentru ca eu am patit-o, cred ca ar fi indicat sa va povestesc si voua care este intreaga procedura prin care puteti sa-l recuperati. Trebuie in primul rand sa va incarcati cu foarta multa energie pozitiva si multa, dar foarte multa rabdare. Pentru ca in tara noastra totul merge greu spre foarte greu, vor fi multe momente in care va vine sa plecati in orice tara dezvoltata si civilizata din Europa.

Revenind la ale noastre, pentru redobandirea permisului de conducere cu certificat de grefa, ca aici trebuie sa ajungem intr-un final, aveti nevoie sa parcurgeti urmatorii pasi. Primul pas pe care trebuie sa-l faceti, este sa completati o contestatie, pe care va sfatuiesc sa o completati cu suportul unui avocat. Daca nu cunoasteti unul, macar cautati pe blogurile juridice modul in care aceasta se completeaza, pentru ca este foarte importanta.

Dupa ce ai reusit sa completezi aceasta contestatie, urmatorul pas este depunerea acesteia. Acest lucru trebuie sa-l faceti la registratura judecatoriei orasului in care v-a fost suspendat permisul (daca e vorba de un sat sau comuna care nu au judecatorie, mergeti la la judecatoria de judet, aflata de obicei in orasul resedinta al judetului).

Urmeaza cateva plati mici, precum taxa judiciara de 1 leu de la primarie si timbru judiciar de la posta (cu valoare de 30 bani, dar puteti lua si unul mai scump). Cu cele doua taxe, mergeti la judecatorie inapoi si obtineti certificatul de grefa si actul doveditor pentru politie.

Mergeti la sediul politiei din orasul in care vi s-a suspendat permisul si in cazul in care nu este acolo, trebuie sa mergeti la sectia de politie judeteana.

Cam astia sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti si daca vi se intampla precum mie, sa fie tocmai la Botonasi, in conditiile in care eu a trebuit sa merg dupa ele din Bucuresti, credeti-ma ca nu e deloc distractiv.
Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa nu va hazardati si sa mergeti cu atentie, situatie in care totul va fi mult mai simplu.

Daca vreti sa stiti la ce unitate teritoriala puteti merge, aveti aici oferita de site-ul Politiei Romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *