Copenhaga orasul meu de suflet

Orașul Copenhaga are o istorie lungă și bogată. Acesta a fost centrul imperiului danez de sute de ani, și, ca atare, are foarte multe palate, clădiri istorice și relicve culturale. Dar, Copenhaga modernă nu este un oraș cufundat în trecut.. Arhitectura clasică și infrastructura modernă cu clădiri noi, și o cantitate surprinzătoare de mori de vânt iti va transmite un aer contemporan-modern. Este unul dintre orașele mele preferate din lume. Am fost aici de nenumărate ori și niciodată nu obosesc sa ma reintorc. Este frumos, curat, iar localnicii sunt distractivi.

Image result for copenhagen
I-a o excursie cu barca – Canalele și portul din Copenhaga sunt foarte pitoresti și mult mai curate decât cele de la Amsterdam. Te sfatuiesc sa iei un tur cu barca de o oră pentru a afla mai multe despre oraș. Bărcile uriașe pleacă din Nyhavn și veți găsi o cantitate surprinzătoare de localnici carea beau o bere la terasa intr-o zi insorita.

Image result for copenhagen

Tivoli – Tivoli este un parc de distracții situat în centrul orașului. Nu e ieftin, iar biletele de plimbare costa în plus, dar acesta este un loc popular pentru a merge cu copii, unde cu siguranta acestia nu se vor plictisi. Eu personal iubesc locul acesta.

Image result for Tivoli

Experiența “Morning Baruri” – Există de fapt mai multe baruri de dimineață la Copenhaga. “Bar de dimineața” este un termen pentru baruri care se inchid foarte târziu (dimineața devreme), care se deschid după ce multe dintre cluburile locale se inchid. Danezilor le place să bea și tind să rămână la aceste baruri până la aproximativ 11 dimineata. Cel mai faimos este al lui Louise.

Image result for copenhagen baruri

Experimentați viața de noapte – Copenhaga are o varietate de pub-uri, saloane și cluburi.

Palatul Christiansborg – Sub acest palat în mijlocul orașului, puteți vedea ruinele cetatii Episcopului Absalon, care datează din 1167. Am fost foarte impresionat de informațiile detaliate ale ghizilor cu privire la cetate.
Turnul rotund – Rundetaarn este cel mai vechi observator de funcționare în Europa. Și printr-o lungă plimbare si obositoare de mers pe jos, in partea de sus oferă o vedere unica daca privesti spre partea veche din Copenhaga.

Image result for Palatul Christiansborg

Biserica Mântuitorului nostru – Situat langa Christinia, această biserică merită văzuta pentru gigantul său clopot. Interiorul bisericii este de bază și oferă câteva picturi interesante.

Image result for Biserica Mântuitorului nostru copenhaga
Hans Christian Andersen Museum -În interior, veți obține toate informatiile necesare pentru a citi toate poveștile lui Andersen copiilor vostri.

Image result for Hans Christian Andersen Museum

Muzeul de Istorie – Muzeul de istorie națională are multe exponate legate de istoria daneză și arme Viking.

Image result for Muzeul de Istorie copenhaga

Danish National Gallery – Galeria Națională din Danemarca ( intrare liberă) are arta deosebita precum :Rembrandt, Picasso și Matisse. Există, de asemenea, o serie de picturi ale artiștilor danezi din “Epoca de Aur.”

Image result for Danish National Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *