Implanturile dentare

In ciuda imbunatatiri servicilor stomatologice in ingrijirea dentara, milioane de romani sufera anual pierderea unui dinte sau a mai multor dinti, mai ales din cauza cariilor netratate, gingivita, sau pur si simplu accidental. Timp de multi ani, singurele optiuni de tratament disponibile pentru persoanele carora le lipseau dintii erau clasicele poduri sau lucrarile protetice. Dar, in prezent, implanturile dentare sunt disponibile.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt radacinile dintilor care urmeaza a fi inlocuiti. Implanturile pot oferi o baza solida- fixa ​​(permanenta) sau detasabila (dintii de inlocuire), care sunt special create pentru a se potrivi si pentru a se asemana dintilor naturali.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Exista mai multe avantaje pentru implanturile dentare, inclusiv:

– aspectul imbunatatit. Implanturile dentare arata si se simt ca proprii dinti. Și ,pentru ca acestea sunt proiectate pentru a fuziona impreuna cu osul, ele devin permanente.

– vorbire imbunatatita. Cu clasicele proteze dentare, dintii pot aluneca in interiorul gurii facandu-va sa mormaiti cuvintele. Implanturile dentare va permit sa vorbiti fara griji ca dintii ar putea aluneca.

– confort sporit. Deoarece acestea devin o parte din voi, implanturile au rolul de a elimina disconfortul protezelor dentare.

– mancati in siguranta si fara dureri. Acestea functioneaza ca proprii dinti, permitandu-va sa manancati alimentele preferate cu incredere si fara durere.

– se imbunatateste stima de sine. Implanturile dentare va pot da inapoi zambetul.

– se imbunatateste sanatatea orala .

– durabilitate. Implanturile sunt foarte durabile. Cu grija, cele mai multe implanturi pot dura chiar si o viata intreaga.

Cum ingrijesc implanturile dentare?

Implanturile dentare necesita aceeasi grija ca si dinti reali, inclusiv periaj, folosirea atei dentare, clatirea cu  apa de gura antibacteriana, si controale periodice la medicul stomatolog.

Ratele de succes ale implanturilor dentare variaza, in functie de locul maxilarului in care implanturile sunt plasate, dar, in general, implanturile dentare au o rata de succes de pana la 98%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *