Casa la cheie sau teren pentru casa

Sunt intr-o dilema destul de mare in ultimul timp. Nu stiu daca sa ma orientez catre o casa la cheie sau sa imi cumpar un teren si sa ma apuc eu sa-mi construiesc propria casa. De ce aceasta mare dilema? Pentru ca atunci cand ma uit la costuri, stiu ca as putea sa economisesc vreo 10.000 de euro cel putin pentru ceea ce doresc eu sa fac, comparand cu ce optiuni am cand aleg una deja construita. Cu cei 10 mii de euro o pot mobila asa cum imi doresc pe toata, ceea ce ar reprezenta un mare avantaj. De asemenea un alt avantaj la o casa pe care o construiesc asa cum vreau eu, este ca o pot face dupa fiecare dorinta a sufletului. Daca la o casa la cheie pot opta doar pentru ceva proiectat deja, atunci cand o fac de la 0, pot influenta arhitectul destul de mult.

Acum, totusi, am o temere foarte mare si anume ca va fi atat de stresant tot proiectul, incat voi incepe sa renunt la anumite lucruri la care ma gandesc acum, lucru care s-ar putea sa afecteze destul de mult modul in care iese proiectul si voi ajunge sa regret ca nu m-am orientat direct catre un proiect deja realizat.

Daca ar fi sa ma iau dupa sfaturile celor din jur, optiunile au fost destul de simple. Hai ma, cat de greu poate sa fie. Pai cam asa ma gandeam si eu sa fiu sincer, cat de greu poate sa fie. O fac altii care pleaca la drum din aproape nimic si reusesc si satisfactia este uriasa, iar eu de ce sa nu pot.

Apropo de sfaturile celor din jur, trebuie sa recunosc ca am primit atat de multe informatii, incat am aflat si de sisteme complete de drenaj pentru tigla metalica, lucru de care nu stiam exact ca exista. Poate asta e si cel mai dragut in tot acest proiect, faptul ca inveti atat de multe lucruri noi si afli atat de multe chestii de care nici macar nu stiai ca exista, incat totul devine super interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *