Cum sa faci bani cand nu iti place scoala

Dupa ce am petrecut o viata intreaga (nu ca as fi eu foarte batran) prin toate sistemele de invatamant posibile si imposibile, am ajuns la momentul 0, acel moment cand trebuie sa incep viata ca un adevarat om mare, daca pot spune asa. Asta inseamna ca nu imi voi mai permite sa stau treaz pana la 6 dimineata, pentru ca ziua de urmeaza voi fi la job. Dar am satisfactia ca voi fi la un job bine platit (nu voi da detalii unde si ce) si voi fi impacat ca toti anii acestia in care am invatat nu au fost degeaba. Am vazut si varianta in care anumiti indivizi, nu o sa dau nume, nu s-au omorat prea tare cu invatatul, au inceput sa lucreze inca de pe la 16-17 ani si au ajuns, acum la 26, sa lucreze in frig, sa isi rupa spatele cu diferite lucruri ce trebuiesc carate sau alte astfel de activitati nu tocmai placute. Si toate astea pentru niste sume destul de micute, care nu le permit decat sa traiasca, sa manance si, daca au noroc, sa iasa odata pe luna la o terasa unde sa isi permita si mai mult decat 3 beri. Nu vreau sa fiu rau, dar asa este. Cand lucrezi pe 1000 de lei si faci si un copil, nu prea vad cum ai putea sa ai ambitii si dorinte prea mari.

Pentru fete sunt si variante ceva mai putin obositoare fizic, atunci cand scoala nu e tocmai cea mai buna optiune, insa destul de indecente si doar pentru o perioada limitata de timp. Asa cum era de asteptat, cand eram la Iasi la o prietena in vacanta, avea o colega de camera care isi cauta un job. Binenteles ca prima cautare a fost videochat Iasi, moment in care nu am putut sa ma abtin si am intrebat-o de ce opteaza pentru asta. Mi-a spus ca sunt bani multi la mijloc, ca se pot face usor si ca nu trebuie sa invete prea mult pentru asta.

Dupa tot acest timp in care am invatat pe rupte, am ajuns la concluzia ca nu poti avea un job bun daca nu te pregatesti pentru asta. Nu trebuie neaparat sa faci un master, dar cu siguranta trebuie sa pierzi multe ore de invatat pe domeniul pe care vrei sa te specializezi, daca vrei cu adevarat sa fii un om valoros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *