Invata Photoshop si creatie de materiale publicitare in 10 zile

Ce poate deveni mai interesant intr-o zi de vineri, decat sa-ti descoperi pasiunea pentru design. Nu m-am gandit niciodata ca as putea fi bun la design, pana sa imi instalez ultima versiune de Photoshop. Desi cunosteam ceva detalii despre acest program minune, nu am indraznit pana acum sa-l instalez si sa-l incerc, pentru ca de la distanta parea atat de complicat, incat ma speriam. Ce sunt alea layere, cum sa folosesti toolurile si cum sa pui umbre la diferite lucruri erau ceva de domeniul fantasticului.
Totusi iata-ma ieri dimineata cum ma apuc eu sa ma uit pe Youtube la tutoriale si cum incep sa caut diferite materiale .psd pe care sa-mi exersez talentul. Toate astea doar pentru ca vroiam sa imi fac o carte de vizita, gasisem un model interesant pe inku.ro, doar ca vroiam sa mai adaug cateva detalii la ea. Stiam ca exista posibilitatea sa rezolv aceasta problema cu firma de carti de vizita direct, dar parca imi doream sa imi bag si eu nasul un pic.
Si uite cum am reusit eu intr-un weekend sa invat cum sa pregatesti o carte de vizita pentru tipar, cum sa modific detaliile de pe un model prestabilit, la care am mai adaugat ceva grafic si cum am ajuns chiar sa fac carti de vizita pentru altii, dupa ce un prieten a vazut ce am realizat si a decis ca ar avea si el nevoie de vreo 50 de cartu de vizita pe care sa le foloseasca atunci cand merge pe la diferite evenimente.
Profesionist sau nu, daca stii de unde sa iti iei informatiile necesare, poti face carti de vizita, mape de prezentare sau chiar logo-uri la un nivel basic dupa doar 10 zile de stat prin Photoshop. Cat despre preturi, vezi online si stii exact cate bucati iti permiti. Nu zic acum ca am invatat prea multe, pentru ca aproape fiecare pas era facut oarecum cu copy – paste dintr-un tutorial video extrem de reusit, dar cand ai acces la atatea informatii si materiale pe net, e aproape imposibil sa nu reusesti sa te descurci.
Probabil nu o sa fac o meserie din asta, pentru ca nu sunt foarte talentat la desen, insa atunci cand folosesti materiale inspirationale si tutoriale video, reusesti sa produci elemente de care ai nevoie in online foarte usor.
Acum ca tot m-am apucat sa ma joc cu layerele, urmeaza sa-mi instalez si Corel Draw, sa vad cum se prezinta si el si sa-l compar cu Adobe Illustrator, pe care l-am instalat deja dar nu l-am incercat.
Mai am pe lista After Effects si cred ca o sa vad cum sta treaba si cu Windows Movie Maker.
Va tin la curent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *