Discutii aprinse dar nu violenta

E normal ca intr-o relatie sa aiba loc numeroase conflicte cauzate de lucruri diverse. Care-i cea mai neplacuta treaba in asta?Violenta! Inca din primii tai ani de viata,in aia “7 ani de-acasa” esti invatat de cei din jurul tau ca nu e bine sa lovesti o fata.Nu e frumos,nu e civilizat,si totusi mai devreme sau mai tarziu,este posibil sa se iveasca un moment in care sa faci aceasta greseala.De ce?Datorita nervilor.Da Gigele,te-ai enervat,dar nu ridica mana in fata iubitei tale ca nu arati ca esti un barbat puternic,ci doar unul lipsit de inteligenta si educatie.Oricat de nervos ai fi ,oricat de mult ti-ar fi gresit individa,orice ar fi ,nu lovesti o fata/femeie!Este un lucru extrem de urat si nepotrivit.Fetele sunt fragile,delicate.Sa o ranesti intentionat este un lucru de neiertat.

Si totusi,exista numeroase cazuri in care Vasile isi baga in spital consoarta ,reactionand asa si din cauza alcoolului.Baieti,o spun direct :nu fiti tarani! Un conflict poate fi remediat prin multe alte cai,dar in niciun caz prin violenta!

violenta-interzisa

Si mai fraiere sunt cele care accepta un asemenea tratament. Da, il iubesti,dar nu-i permite sa te trateze astfel! Ca pana la urma suntem oameni, avem o educatie si anumite standarde, pretentii si principii. Certurile se diminueaza cu capul, nu cu forta!

Nu e mai draguta o impacare civilizata, cu o un pupic si-o imbratisare? Sau izolarea in spatii diferite pana la calmarea spiritelor? Eu cred ca da.

Si pana la urma,daca tot apar numeroase neintelegeri, puneti capat relatiei civilizat,nu va mai pierdeti timpul cu certuri, cu spargeri de capete,vanatai si scandaluri,sau consultati un consilier, un specialist. Numeroase probleme au in general rezolvari simple, numai ca noua mereu ne place sa ne complicam si sa o dam din unele in altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *