In delta la pescuit si relaxare. Ziua 1

Nu mai fusesem in delta de aproape 6 ani si uitasem exact cum e sa faci o partida de pescuit adevarata. Cum e sa pleci cu un sac de peste, unul mai frumos decat celalat si sa stea lanseta indoita din 30 in 30 de minute. Cred ca nu mai tin minte de cand nu am mai prins un caras de aproape 1 kilogram, care sa se zbata ca un somn de 6 kg. E cel mai tare pescuit din ultimii ani de departe, desi am fost pe cateva balti bune de atunci.

carp-317196_640

Am inceput ziua excelent, trezindu-ma fara sa sune ceasul (probabil entuziasmul era la cote maxime). Trebuie sa recunosc ca am o mare problema cu trezitul, iar cand sunt acasa, dimineata abia reusesc sa ma imping din pat. Am pregatit momeli, lansete, barcuta si toate cele precum un pescar adevarat, apoi am trezit-o pe prietena mea si cuplul care ne-au insotit si am inceput aventura.

Dupa 30-40 de minute de dat la peste, deja eram in transa. Prinsesem 4 carasi mari spre foarte mari si un ciortan de aproape 2 kg. Apoi s-a linistit putin treaba, aproximativ 0 ora, dupa care iar si iar. Am prins 45 kg de peste, am umplut un sac de rafie si ne-am chinuit ceva sa il caram, mai ales ca era destul de incomod de dus.

Asta a fost doar prima zi, acum suntem la o binemeritata masa de seara, cu tot felul de specialitati gatite de gazda noastra, care cuprind binenteles si peste. Am in fata mea un pahar de vin extrem de bun, cumparat de la un localnic.

Momentan prima zi a fost excelenta. Asteptam sa vedem ce ne rezerva si zilele 2, 3 si 4, dupa care ne strangem bagajele si ne indreptam inapoi spre Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *