Sunt barbatii mai inteligenti decat femeile? Descopera ce spun studiile!

Desi am citit intr-un studiu recent ca nu se poate face o comparatie intre sexul unei persoane si nivelul de inteligenta, numeroase studii bazate pe testari au aratat de ce sunt barbatii mai destepti decat femeile. De-a lungul anilor, foarte multi doctori cercetatori in astfel de studii au demonstrat ca barbatii si ffemeile sunt la un nivel aproximativ egal de inteligenta (IQ), insa acest aspect nu este real si valabil si atunci cand vine vorba de inteligenta emotionala (EQ). Stim cu totii ca femeile au o inteligenta emotionala aparte, fata de barbati.

Celebrul doctor OZ a testat si analizat inteligenta emotionala a peste doua milioane de persoane si a demonstrat de ce sunt barbatii mai inteligenti decat femeile. Desi intre barbati si femei a fost o diferenta de doar 10 puncte, s-a ajuns la concluzia ca aceasta diferenta este una semnificativa, scria doctor OZ intr-unul dintre articolele sale.

De ce sunt barbatii mai inteligenti decat femeile? Mai jos o sa regasiti cateva puncte care o sa va convinga de acest aspect.

Imagini pentru femei mai inteligente decat barbatii

1. Au o constiinta de sine mult mai mare

Constiinta de sine se refera la modalitatea in care reusesti sa-ti cunosti emotiile in anumite momente ale vietii, dar si capacitatea de a-ti intelege tendintele comportamentale. Mai exact, modul in care te comporti in anumite situatii mai dificile si modul in care abordezi si cum te manifesti fata de anumite persoane.

La acest capitol, femeile au obtinut un scor aproximativ egal cu barbatii, dar este un subiect la care femeile au o reputatie proasta. De ce? Pentru ca se presupune ca acestea nu sunt capabile sa isi identifice emotiile si sa anticipeze anumite evenimente ce vor avea loc.

2. Cum isi controleaza emotiile un barbat fata de o femeie?

O sa incerc sa va spun o concluzie pentru managementul sinelui. Este exact ceea ce faci in momentul in care iti identifici emotiile. Din moment ce acestea nu pot fi negate, este foarte important ce alegi sa faci cu ele si cum procedezi in anumite situatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *