Dor de copilarie: Patrat

Primul meu joc din copilarie pe care nu o sa il pot uita este Patrat, asa il denumeam eu cu 25 de ani in urma. Patrat inseamna tenis de picior.

Trebuia doar sa caut  un ciob de caramida prin spatele blocului pentru a desena  careul si jucam mingea pana seara. Partea frumoasa era ca exista riscul ca mingea sa ajunga in geamurile vecinilor, sau peste gardul acestora.  Cartonasele un alt joc in care se  desena un cerc micut unde fiecare din copii, minim 2, puneau cartonasele, luate de la cutiile de chibrituri. Apoi, se numarau vreo 15 pasi, se tragea o linie si se aruncau catre teancul de cartonase, niste pietre plate, tot ce reuseai sa zbori din cercul mic iti apartineau.

Ratele si vanatorii jocul meu preferat in care stateam, de cele mai multe ori, in spatele bocului, culcati pe spate si cu picioarele in sus incercand sa ne aparam de vanatori care incercau sa ne atinga cu o minge. Ajungand la scoala, prin clasa a opta,  avand programul de la 12 la 19, dupa ce se intuneca unul din colegi stingea lumina si incepeau tipetele fetelor, toti baietii, profitand de bezna creata,  si incercau sa o sarute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *