Ne-am programat un city break la Roma in luna Mai

Pentru ca vine vremea frumoasa si suntem indragostiti de soare, caldura si cluburi de seara, ne-am programat inca de pe acum un City Break la Roma in luna Mai, ca sa fim siguri ca prindem bilete de avion la preturi bune si ca avem timp sa punem bani deoparte pentru acesta calatorie, dar sa concepem si un plan de City Break. Nu de alta dar nu pot sa va povestesc ultima experienta in Italia, la Milano, atunci cand habar nu aveam ce urmeaza sa facem pe acolo si am pierdut ceva timp doar cu cautatul pe net si pe harti.
De ce am ales Roma? Pentru ca ne dorim de mult timp sa ajungem aici, mai ales ca e un oras foarte accesibil in care nu am reusit inca sa ajungem si sunt foarte multe lucruri de vizitat aici.

Biletele de avion, hotelul si transportul

Hotel Eurostars Roma Aeterna

Pentru biletele de avion la Roma am platit aproximativ 60 de euro dus intors, fiind un pret excelent din punctul nostru de vedere, mai ales ca luna mai este destul de aglomerata si nu se gasesc zboruri atat de ieftine. Ce e drept am fost nevoiti sa plecam de joi si mai avem o seara de cazare in plus, dar am preferat asa pentru a merge sa vizitam joi si vineri si a avea timp destul pentru clubareala si distractie sambata si in prima parte a zilei de duminica.
Pentru cazare la Roma am apelat binenteles la Booking si am reusit sa gasim la Hotel Eurostars Roma Aeterna o camera pentru 2 persoane, 3 nopti, la 274 de euro cu mic dejun inclus. Nu este tocmai low pretul, dar este un hotel de 4 stele si sunt sigur ca merita, cel putin pozele de pe Booking arata excelent. Am vrut sa avem si mic dejun inclus, pentru ca stim din experientele anterioare ca e foarte important sa mananci aproape si repede dimineata, pentru a nu te prinde ora 12 la micul dejul, cum s-a mai intamplat atunci cand a trebuit sa mergem sa cautam o locatie separata pentru asta.
Pentru transport in Roma o sa apelam la o firma de rent a car, am vazut cateva optiuni pana acum si ne-am interesat, dar o vom face mai detaliat cand se apropie excursia. De asemenea am putea sa mergem si cu transportul in comun, daca vom avea rute bine stabilite, mai ales ca seara vom merge sigur cu taxi-ul, pentru ca vom gusta si ceva alcool.

Ce ne-am propus sa vizitam, pana acum

Stadio Olimpico-roma

Nu avem o lista completa cu ce urmeaza sa vizitam, dar cu siguranta printre cele de pe lista se afla Stadio Olimpico din Roma, Ostia Antica,  unde vrem sa facem o multime de poze sau Colloseum-ul. Si Forumul Roman arata excelent in poze si cred ca ar merge trecut pe lista, dar tinand cont ca vom avea doar o zi intreaga plus o mica parte din prima zi pentru vizite, trebuie sa ne limitam si in functie de timp.
Un alt loc in care ne-am propus sa facem “o sedinta foto” sunt Treptele Spaniole. Ca sa fie mai interesant, ne-am propus sa ne facem o poza cu un grup de asiatici aici, asa ca o sa petrecem probabil vreo 60 de minute cautand pe aici.

Momentan avem vacanta planuita, biletele de avion achitate si hotelul rezervat. Vom mai reveni cu detalii cand ne apropiem de plecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *