Cred ca ma apuc de programare

Nu de putine ori pana acum m-am gandit care sunt domeniile cele mai bune din punct de vedere financiar si am tras niste concluzii care s-ar putea sa-mi schimbe viitorul. M-am decis sa ma apuc de programare, in special de partea de web si anume HTML si PHP. Stiu ca nu e tocmai usor ceea ce mi-am propus, dar tinand cont ca salariile unui programator web bun incep de la aproximativ 1200 de euro, sunt sigur ca investitia in timp va merita. Nu este o decizie de moment si nu sunt influentat neaparat de cineva, dar am stat si am analizat foarte bine ce se intampla in jurul meu, ce se cauta si care sunt cele mai bine platite domenii in acest moment si cred ca partea de creatie web este in top.

Tutoriale HTML pentru incepatori si avansati

Acum intrebarea este de unde sa incep. Am un plan in cap, pentru ca nu sunt tocmai strain de toata partea asta, mai ales ca am tot urmarit ce se intampla in online in ultima perioada. Chiar am primit si o mana de ajutor in acest sens si poate o sa primesc in timp si o promisiune de colaborare, un prieten care stie tot ce inseamna creare site sau administrare online.
Documentatia pentru HTML o voi lua in prima faza de pe Youtube, mai ales ca am gasit ceva interesant si destul de usor de invatat. Am facut chiar si un prim experiment si pot sa zic ca a fost unul destul de reusit, mai ales ca a fost prima experienta cu adevarat interesanta din lumea programatorilor.
Dupa ce voi parcurge vreo 10-20 de tutoriale online despre incepatori in HTML, ma voi orienta catre niste cursuri specializate ce se gasesc pe la noi, pentru ca voi avea cu siguranta nevoie si de o diploma in acest sens. In plus de asta, voi invata cum se pun in practica intr-o forma mai avansata decat pot invata eu singur din tutoriale, pentru ca am nevoie sa stiu unde le pun cap la cap.

css_variable

Partea de CSS si PHP

Dupa ce voi parcuge HTML, in asa fel incat sa fiu sigur ca pot face fata cap coada la tot ce inseamna acest limbaj de programare, o sa ma orientez catre PHP, pentru a face si legaturi cu bazele de date si pentru a putea face si partea de administrare din spate cu posibilitatea de a creea cont. Aici inca nu mi-am facut planul pentru a aduna si materiale din care sa invat, dar o voi face dupa ce trec de partea de HTML.
Tot de aici trebuie sa parcurg si partea de CSS, pentru ca este foarte important, din cate am citit in ultima perioada, sa le asezi intr-un mod cat mai friendly pentru utilizator, iar CSS iti permite sa faci toata treaba asta. Probabil ce spun eu acum nu e nou pentru un profesionist, dar cu siguranta pentru mine este o experienta foarte noua si sunt foarte entuziasmat. Ramane ca acest entuziasm al meu sa reusesc sa il transform in ceva util si chiar sa ma vad programator peste cativa ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *