Copilul tau este afectat de alergiile de toamna? Citeste articolul pentru solutii eficiente!
Alergiile sunt probleme ale sistemului imunitar. O reacție alergică se întâmplă atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează prea repede la o substanță benignă, cum ar fi polenul, particulele de praf din atmosfera sau parul de pisica.
Cu alte cuvinte, corpul răspunde intrând în modul de atac împotriva unui agent pe care îl percepe în mod eronat ca fiind amenințător. În mod normal, corpul uman se apără de substanțe nocive, dar ocazional atacă violent lucruri ușoare precum praful, polenul sau mucegaiul. Atunci când organismul trage alarma, sistemul imunitar intră în modul de autoprotecție – lansând un contraatac viguros și violent împotriva intrusilor potențial dăunători, cum ar fi polenul, boabele, sporii mucegaiului, acarienii de praf, alimentele sau anumite medicamente. Acea reacție excesivă are un efect negativ asupra corpului și poate fi asemănătoare cu a ieși din artileria grea atunci când luptați cu un fluture comun.
Cum identificam alergiile la copii?
Unele alergii sunt ușor de identificat după modelul simptomelor care urmează expunerea la o substanță specifică, în timp ce alte alergii sunt mai subtile și se pot masca ca alte condiții.
Tipul și severitatea simptomelor de alergie variază de la alergie la alergie și de la copil la copil.
Alergiile se pot manifesta sub formă de mâncărimi ale ochilor sau ca anafilaxie care pot pune viața în pericol.
Semne și simptome comune ale alergiilor
Cele mai frecvente simptome ale unei reacții alergice includ:
- strănut mâncărime la nas și / sau gât
- nas înfundat
- ochi aposi
- tuse
- respirație șuierătoare sau probleme cu respirația
- etanșeitatea gâtului
- vărsături
- erupții cu mâncărime
- urticarie sau mâncărimi (dermatită atopică sau eczemă)
- simptome de astm, cum ar fi scurtarea respirației
- piele roșie
- stomac deranjat
- o scădere a tensiunii arteriale, determinând pierderea cunoștinței
Este toamna sezonul tipic pentru alergiile la copii?
„Nu există „anotimpuri alergice”. Alergenii pereni ne afectează pe tot parcursul anului. Exemple de acestea sunt praful, mucegaiul și animalele – lucruri care nu au variații sezoniere și pot fi prezente în mediul în orice moment. Desigur, pe măsură ce se schimbă anotimpurile, vedem o diferență în ceea ce numim alergii sezoniere, care sunt reacția la lucruri precum polenul.
Cum se manifesta alergiile la copiii mai mici, pre-adolescenți și adolescenți?
Alergenii de sezon, cum ar fi polenul, iarba și copacii, provoacă reacții care diferă în funcție de vârsta copilului. La copiii mai mici, cea mai frecventă manifestare este eczema [pielea uscată iritată care apare ca o erupție cutanată]. Pielea este organul cel mai afectat de copiii mici. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 ani și peste părinți vor observa o congestie cu ochii și nasul devenind mai frecvent implicați. Acest lucru poate continua să se dezvolte pe măsură ce copiii cresc.
Există măsuri preventive pe care le pot lua părinții pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor copilului lor?
Cunoaște alergiile copilului tău. Cu alergii perene puteți preveni expunerea; evitați dezvoltarea mucegaiului în jurul casei, curățați regulat perne, cearceafuri și covoare, nu permiteți copiilor să doarmă cu animale de companie sau să țină animale de companie în dormitoarele lor. În cazul alergiilor sezoniere, este ceva mai dificil din cauza expunerii generale în aer liber. Cunoașterea alergiilor tale este cheia!
Ce opțiuni de tratament sunt disponibile pentru copiii mai mici, pre-adolescenți și adolescenți?
Primul pas este să faceți tot posibilul pentru a evita alergenii. După cum este necesar, puteți încerca antihistaminice. Unele spray-uri nazale sunt disponibile pentru copii cu vârste cuprinse între 2-4 ani și mai mult, în funcție de marcă. Uneori, medicii sunt capabili să folosească tablete sau picături sub limbă, o opțiune de tratament pediatric care încă se dezvoltă.
Cum afectează climatul actual (iarna mai caldă) anotimpul alergiei?
Iarna mai caldă pe care am experimentat-o poate afecta alergiile sezoniere din cauza expunerii prelungite la polen, iarbă și copaci, dar alergenii pereni nu se schimbă.
Cum arată procesul de diagnostic pentru copiii care pot suferi de alergii? Ce medici și specialiști sunt cei mai potriviți pentru a trata copiii cu alergii?
Simptomele pot fi atât de evidente încât pediatrii le vor trata pe baza unui examen de rutină; acesta se numește diagnostic prezumtiv. De asemenea, sunt utilizate teste de sânge, deși nu sunt la fel de bune ca un test de piele. Acestea caută anticorpi în sânge. Etalonul auriu este o zgârietură de piele. Pentru acestea, medicul pediatru vă va recomanda un alergolog. În afara medicului pediatru obișnuit, este posibil să lucrați cu un ORL, dar cel mai frecvent ar trebui să vedeți un alergolog pentru cazurile care nu pot fi gestionate acasă.
La ce ar trebui să fie atenți părinții pentru a-i menține pe cei mici sănătoși din perspectiva bolilor asociate alergiei?
Probleme de respirație, cum ar fi sforăitul și somnul ar putea dezvolta, iar în cazuri mai severe, polipii pot crește în nas. Majoritatea copiilor care sunt congestionate continuu pot fi predispuși la infecții ale sinusurilor, așa că asigurați-vă că aveți grijă la aceste simptome de alergie.
- Amenajarea camerei pentru frați: Sfaturi pentru părinți creativi
- Somnul copiilor: Soluții pentru a stabili o rutină de somn eficientă
- Alimentația sănătoasă a copilului: Cum să introduci legumele și fructele în dietă
- Cum să îți încurajezi copilul să fie independent: Sfaturi pentru dezvoltarea încrederii în sine
- Revenirea la serviciu după concediul de maternitate: Cum să gestionezi tranziția
- Cum să-ți surprinzi partenerul cu gesturi simple după venirea primului copil
- Protecția solară pentru bebeluși: ghid esențial pentru părinți
- Cazare Mamaia Nord? Ce nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau. la Cazare Mamaia Nord: Cum sa planifici eficient vacanta la mare cu copiii
- Cazare Mamaia Nord la apart hotel prin Roapart Mamaia la Cazare Mamaia Nord: Cum sa planifici eficient vacanta la mare cu copiii
- Magazin apicol Tulcea: beneficiile surprinzatoare ale mierii la Beneficiile unei alimentatii corecte – cum sa administrezi cu incredere miere la copii
- thekid la 8 Reguli de urmat atunci cand vizitezi un nou nascut
- Diana la 8 Reguli de urmat atunci cand vizitezi un nou nascut