8 Reguli de urmat atunci cand vizitezi un nou nascut
Aducerea pe lume a unei ființe atât de micuțe este, probabil, una dintre cele mai terifiante experiente din viața unei femei. În câteva zile, vei trece de la a fi gravidă până la a te urca în mașină, gata să vii acasă cu o persoană în miniatură.
Așadar, uneori, părinții bebelușilor au câteva reguli stricte (sau o listă lungă) pe care se așteaptă ca alții să le urmeze pentru a nu perturba această nouă creație a lor. Și nu revine nimănui datoria de a decide dacă aceste reguli sunt ridicole sau inutile sau dacă mama și tata reacționează exagerat. Practic, când este copilul tău, tu ești șeful. Și dacă oamenilor nu le place, este treaba lor, nu a ta. 🙂
Una dintre aceste reguli – în special toamna, iarna și la începutul primăverii – este să faci tot ce poți pentru a-ți proteja copilul vulnerabil de germenii VSR (Virusul Respirator Sincițial) este o boală gravă și, probabil, care poate pune viața în pericol, care atacă cel mai adesea sugarii și copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale cronice precum astmul. Ceea ce pare a fi o simplă răceală la adulții sănătoși, poate trimite un copil care nu a avut timp să-și construiască sistemul imunitar, la spital.
Și din cauza fricii de boli precum VRS, mulți părinți au reguli stricte cu privire la curățenie, spălarea mâinilor și modul în care puteți atinge copilul.
Să trecem așadar la cele 10 reguli de urmat atunci când vizitați un nou-născut:
NU PUPA COPILUL NOU NĂSCUT
Da, sunt adorabili și îți vine să-i îmbățișezi și să-i pupi încontinuu. Dar uite cum stă treaba. Gura ta este plină de germeni și bacterii. Și copilul nu este suficient de puternic încă pentru a-i combate așa cum sistemul tău imunitar o face. Mai ales în lunile de iarnă, va trebui să-ți arăți afecțiunea pentru copilul într-un alt mod. Așa ca închide buzele, mătușă și ține-le departe de copilul meu. 😀
SPALĂ-TE ȘI IGIENIZEAZĂ-TE PE MÂINI
Dacă mama sau tata îți aruncă literalmente gelul de igienizare în mâini în timp ce intri în ușă, nici să nu spui nimic. Sau altfel poți sta pe partea cealaltă a străzii, în regulă?
NU-I DA ALIMENTE PE CARE PĂRINȚII NU LE APROBĂ
Dacă spun că laptele praf formulă este în regulă, bine. Dacă nu, nu. Dacă bebelușul este așezat pe un scaun înalt și a început mâncarea solidă, din nou, hrăniți-l numai cu ceea ce se află pe lista aprobată. Bunica sau babysitter-ul sau oricine altcineva nu trebuie să decidă când bebelușul trebuie să mănânce unt de arahide sau lapte sau pizza cu piper pentru prima dată. Acesta este hotararea părinților, așa că respectați-le dorintele.
NU LE FURA BUCURIA UNUI “PRIMA DATĂ CÂND”
Dacă sunteți babysitter și bebelușul se întoarce pentru prima dată sau face primul pas sau spune primul lor Ma-Ma, Ta-Ta, părinții nu trebuie să știe că au ratat o primă etapă. Nu este nevoie să împărtășești această veste, deci secretul vostru să fie.
NU TE APROPIA DE BEBELUȘ DACĂ MIROȘI A FUM DE ȚIGARA
Chiar dacă nu se datorează fumatului tău, ci este rezultatul faptului că ai stat în apropierea fumătorului. Schimbă-ți hainele. Fă un duș. Vino înapoi in alta zi. Orice îți cer mama sau tatal. Bebelușii pot inhala toxinele fumului de țigară de pe hainele și de pe pielea ta în timp ce îl ții în brațe, deci este un mare NU.
NU CRITICA MODUL ÎN CARE COPILUL S-A NĂSCUT
Poate mama a avut o cezariană de urgență. Poate că a avut una planificată. Poate că a născut în apă. Poate că a avut o epidurală în timp ce a intrat la spital cu un blestemat latte de vanilie în mână. Poate bebelușul s-a născut dintr-o mamă surogat. Copilul este iubit și asta este tot ceea ce contează, deci modul în care a venit el pe lume nu ar trebui să fie grija ta.
NU TREZI UN BEBELUȘ
Ai idee cât de prețioase sunt acele momente liniștite? Dacă părinții au reușit în sfârșit să adoarmă bebelușul într-un pătuț sau în brațe sau pe podea sau în leagăn, lasă-i să doarmă. Totuși, îl poți urmări dormind. (Și apropo, dacă suni la ușă în loc să bați și ajungi să trezești copilul, fiecare mamă de pe pământ îți va pune un blestem pe suflet.)
STAI ACASĂ DACĂ EȘTI RĂCIT
S-ar putea să fie „doar o tuse” pentru tine, un adult sănătos. La un copil? Ar putea fi catastrofal. Du-te acasă, ia ceva vitamina C și sună săptămâna viitoare.
Până la urmă, aceste reguli nu sunt despre voi. Nimic din toate acestea nu este despre tine. Este vorba despre protejarea unei persoane vulnerabile. Dacă sunteți enervati sau jigniti de vreo „regulă” pe care un părinte vă cere să o urmați, gândiți-vă că până la urmă este vorba despre siguranța copilului nou venit pe lume.
Foto: unsplash.com
- Amenajarea camerei pentru frați: Sfaturi pentru părinți creativi
- Somnul copiilor: Soluții pentru a stabili o rutină de somn eficientă
- Alimentația sănătoasă a copilului: Cum să introduci legumele și fructele în dietă
- Cum să îți încurajezi copilul să fie independent: Sfaturi pentru dezvoltarea încrederii în sine
- Revenirea la serviciu după concediul de maternitate: Cum să gestionezi tranziția
- Cum să-ți surprinzi partenerul cu gesturi simple după venirea primului copil
- Protecția solară pentru bebeluși: ghid esențial pentru părinți
- Cazare Mamaia Nord? Ce nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau. la Cazare Mamaia Nord: Cum sa planifici eficient vacanta la mare cu copiii
- Cazare Mamaia Nord la apart hotel prin Roapart Mamaia la Cazare Mamaia Nord: Cum sa planifici eficient vacanta la mare cu copiii
- Magazin apicol Tulcea: beneficiile surprinzatoare ale mierii la Beneficiile unei alimentatii corecte – cum sa administrezi cu incredere miere la copii
- thekid la 8 Reguli de urmat atunci cand vizitezi un nou nascut
- Diana la 8 Reguli de urmat atunci cand vizitezi un nou nascut
Comments (2)
Diana
18 aug. 2022Dupa ce am comentat initial, se pare ca am dat clic pe caseta de selectare -Anunta-ma cand sunt adaugate comentarii noi- si de acum inainte de fiecare data cand este adaugat un comentariu primesc patru e-mailuri cu acelasi comentariu. Exista vreun mijloc prin care puteti sa ma eliminati din acel serviciu? Multumiri!
https://uniunea.ro/17-cele-mai-frumoase-locuri-din-lume-de-vizitat/
thekid
21 sept. 2022Diana, nu avem aceasta functie. Te rog sa ne ajuti cu un printscreen cu locul exact unde ai selectat astfel incat sa ne dam seama de unde vin mailurile. Multumim!