ZERO presiune pentru noile mame ca nu pot tine pasul cu sarcinile zilnice de acasa
Sa fi mamă în societatea actuală poate fi de-a dreptul epuizant.
Pe măsură ce se adaugă mai multe responsabilităti in rutina zilnica, cu atât crește nivelul de stres. Iar stresul nu este ceea ce ne dorim pentru familiile noastre.
De cele mai multe ori, atmosfera din caminul propriu este dat de starea noastra de spirit. Dacă tu esti stresata, soțul și copiii tind sa se molipseasca cu aceasta stare.
Asadar, daca este sa gandim in sens invers, atunci cand reusim sa ajungem la stare de liniste si calm … aw ah … și ei sunt linistiti.
Vezi unde mă duc cu asta?
Care sunt cauzele pentru care noile mame devin coplesite?
Pai, in primul rand, intreaga ta rutina se schimba. Tot ce se intampla pana acum in viata ta de dinainte de bebe de acum se va concentra in cea mai pare parte pe acomodarea reciproca si pe crearea unei noi rutini. Si stim cat de dificila poate sa devina crearea unor noi obiceiuri.
Asadar, in general, epuizarea vine prin prisma urmatoarelor aspecte:
- Nu iti acorzi suficienta atentie tie.
- Ai asteptari mult prea mari.
- Iti asumi mult prea multe atributii si responsabilitati.
- Tu si partenerul de viata nu sunteti pe aceeasi pagina cand vine vorba despre copil.
Acestea nu sunt nici pe departe singurele motive pentru care o mamă se poate simți copleșită, dar sunt cele mai comune situatii pentru multe mame.
Maternitatea va fi stresantă. Iar pacea nu este același lucru cu fericirea. Pacea este ceea ce avem în ciuda evenimentelor care au loc în jurul nostru, știind că la finalul zilei totul va fi bine.
5 dintre cele mai bune sfaturi pentru a trece de la o mamă copleșită la una liniștită
AI GRIJA DE TINE
Mamele au tendința de a pune nevoile tuturor celorlalti înaintea lor. Acest lucru va duce direct la burnout, la copleșire și epuizare mai repede decât vă puteți imagina.
Nu mai pune presiune asupra ta sa nu cumva sa ratezi ceva, deoarece adevărul este că, pentru a avea grijă de tine, o sa cam ratezi alte aspecte. Și să te simți vinovata de acest lucru nu ajută absolut nimeni. Acesta este un moment din viața ta pentru a stabili o nouă rutină. A păstra o casă ordonată sau a simți că trebuie să multumesti pe toata lumea nu iti va face niciun bine. Prioritățile tale s-au schimbat și nu există absolut niciun motiv să te simți greșit sau vinovata de asta.
Luați-vă acest timp pentru voi, pentru ca hey, happy moms = happy kids
TREZESTE-TE INAINTEA TUTUROR DIN CASA
Ugh, știu. Serios, acesta este un sfat dificil de pus in aplicare. Poate ca urasti sa te trezesti devreme. Insa vei vedea ca zilele devin mai ușoare atunci cand te trezesti înaintea copiilor și apuci sa bei o înghițitură de cafea (singură). Vei observa poate, ca in zilele în care te trezesti in acelasi timp cu toataluumea din casa te simti grăbit, haotica și morocanoasa. la fel.
CREAZA O NOUA RUTINA
Rutinele. Fie le iubești, fie le urăști. O sa vezi ca vei ajunge sa iubesti rutinele atunci cand ai copii. Indiferent de modul în care te simți, rutinele te pot ajuta pe tine și pe familia ta să vă simțiți mai productivi.
MAI SCADE PUTIN DIN ASTEPTARILE INITIALE
Ce aștepți de la tine și familia ta? Întraba-te, este rezonabil? Mamele pot începe să se simtă copleșite atunci când pun prea multă presiune pentru a da totul pentru toată lumea. Poate că uiți să-i ceri ajutor soțului sau să te simți frustrata că copiii tăi nu îți îndeplinesc toate așteptările. Dacă acesta este cazul, încearca să reduci așteptările. Nimeni nu este perfect. Nici macar tu.
TRECI PE ACEEASI PAGINA CU PARTENERUL DE VIATA
Ia-ti de mana partenerul si initiaza o discutie pentru a afla ce ganditi fiecare vizavi de problemele importante, cum ar fi disciplina copilului și finanțele. Când vă aflați pe aceeași pagină cu partenerul, vei începe să simți mai puțina frictiune între voi doi. Trebuie să începi cu pacea în căsătoria ta pentru a avea pace în casa ta.
Ultimul lucru pe care trebuie să-l știi despre a fi o mamă copleșită
Nu vei fi o mamă liniștită 100% din timp. Este un proces pe care trebuie sa-l descoperi. Oferă-ți grație și fiecare zi pe rând!
Știu că poți face asta mama, cred în tine!
- Amenajarea camerei pentru frați: Sfaturi pentru părinți creativi
- Somnul copiilor: Soluții pentru a stabili o rutină de somn eficientă
- Alimentația sănătoasă a copilului: Cum să introduci legumele și fructele în dietă
- Cum să îți încurajezi copilul să fie independent: Sfaturi pentru dezvoltarea încrederii în sine
- Revenirea la serviciu după concediul de maternitate: Cum să gestionezi tranziția
- Cum să-ți surprinzi partenerul cu gesturi simple după venirea primului copil
- Protecția solară pentru bebeluși: ghid esențial pentru părinți
- Cazare Mamaia Nord? Ce nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau. la Cazare Mamaia Nord: Cum sa planifici eficient vacanta la mare cu copiii
- Cazare Mamaia Nord la apart hotel prin Roapart Mamaia la Cazare Mamaia Nord: Cum sa planifici eficient vacanta la mare cu copiii
- Magazin apicol Tulcea: beneficiile surprinzatoare ale mierii la Beneficiile unei alimentatii corecte – cum sa administrezi cu incredere miere la copii
- thekid la 8 Reguli de urmat atunci cand vizitezi un nou nascut
- Diana la 8 Reguli de urmat atunci cand vizitezi un nou nascut